Posebna promocija biblioteke planirana je za sada već kultni sajam knjiga i festival autora, vRIsak u svom osmom izdanju gdje ćemo predstaviti projekt u posebnom potprogramu „Europom u 30 knjiga“.

Sajam knjiga i festival autora vRIsak zamišljen je kao polugodišnje predstavljanje izdavačkog rada nakon Interlibera. To je kulturna manifestacija koja osim klasičnih književnih čitanja i diskusijskih panela nudi i popratni sadržaj poput radionica, aktivnosti za najmlađe i, naravno, nezaboravnih tuluma. Cilj je festivala promocija kvalitetne literature, regionalne kulturne razmjene i, najvažnije, lokalnih pisaca čijem je radu neophodna veća prisutnost u medijima i među čitateljima. Sajamskom dijelu festivala razveselit će se ljubitelji dobrih knjiga koji će moći ostvarivati popuste do 80 %, a na najnovije naslove 20 %.

Poseban potprogram „Europom u 30 knjiga“, koji planiramo predstaviti na vRIsku u iduće tri godine, omogućit će čitateljima da se druže s autorima čija djela objavljujemo u sklopu projekta. Budući da biblioteka fokus stavlja na suvremenu europsku književnost, većina autora gostovat će u Rijeci, razgovarati s publikom o svom radu i upoznati se s hrvatskom kulturom i umjetnošću. V.B.Z. ovim projektom želi promovirati i rad vrhunskih književnih prevoditelja, tako da će se autorima na pozornici pridružiti i naši prevoditelji koji su sudjelovali u stvaranju biblioteke. Glavni program bit će, naravno, popraćen zabavnim programom i mnoštvom prilika za osvajanja nagrada i učenje o Europi i Europljanima.

vRIsak 2017.

vRIsak 2016.

vRIsak 2015.

vRIsak arhiva