U petak, 12.06. u 18:30h u antikvarijatu Ex Libris nastupit će Emil Andreev iz Bugarske koji će, zajedno sa svojom prevoditeljicom Anom Vasung i urednikom Stjepanom Ravićem, predstaviti svoj roman pun intrige i povijesti, „Staklena rijeka“.

U ponedjeljak,15.06. u 19:00h na brodu Marina razgovaramo s moćnim literarnim trojcem žena: Jöhannom Holmström iz Finske, koja će predstaviti svoj roman o ženama na razmeđu suvremenosti i tradicije, „Anđeli s asfalta“, te njezinom prevoditeljicom Željkom Černok i urednicom Sandrom Ukalović.

Rumunjski romanopisac Răzvan Rădulescu će, u tandemu s urednikom Markom Pogačarom i prevoditeljskim dvojcem, Anom Brnardić Oproiu i Adrianom Oproiu, predstaviti svoj bajkoviti, skoro psihodelični prikaz suvremenog društva u romanu „Teodozije Mali“ u book Caffeu Dnavni boravak u utorak, 16.06. u 19:00h.

Iz susjedne Slovenije nam dolazi Aleš Čar sa svojim monumentalnim romanom „O podnošljivosti“, kojeg će nam predstaviti zajedno s urednikom Dragom Glamuzinom i prevoditeljicom Jagnom Pogačnik, u srijedu 17.06. u 19:30 u Book caffeu Dnevni boravak.