autori

Emil Andreev

Autor najvećeg bugarskog bestselera, višestruko nagrađivanog romana „Staklena rijeka“, profesor, urednik i lektor na Teološkom fakultetu u Sofiji.

Johanna Holmström

Jedan je od najcjenjenijih glasova finsko-švedske književnosti mlađe generacije. Prvu zbirku priča „Zaključan“ objavljuje sa samo 22 godine i odmah privlači pažnju publike.

Rӑzvan Rӑdulescu

Jedan je od najuspješnijih rumunjskih scenarista, predstavnik tzv. postrevolucionarne rumunjske kinematografije.

prevoditelji

Jagna Pogačnik

Ugledna književna kritičarka i vjerojatno najvažnija prevoditeljica sa slovenskog jezika s više od 15 prevedenih knjiga.

Bekim Sejranović

Bosanskohercegovački i hrvatski pisac s norveškom putovnicom. Jedan od najcjenjenijih autora romana i kratkih priča u regiji. Prevodi suvremene norveške prozaike.

Snježana Husić

Doktorica književnosti i prevoditeljica s talijanskog i engleskog jezika. Prevodila je Alessandra Baricca, Itala Calvina i Luigija Pirandella.

Ana Vasung

Asistentica na Katedri za bugarski jezik i književnost pri Odsjeku za južnu slavistiku. Usavršavala se na Sveučilištima u Bugarskoj, Sofiji i u Plovdivu. Prevodi s bugarskog i makedonskog jezika.

Željka Černok

Diplomirala je švedski te engleski jezik i književnost i kreativno pisanje u Švedskoj, a pohađala je i brojne tečajeve jezika i kulture u Švedskoj i Finskoj. Prevela je više od 20 švedskih autora.

Ana Brnardić Oproiu i Adrian Oproiu

Ana Brnardić Oproiu doktorska je kandidatkinja, tajnica Hrvatskog društva pisaca, te nagrađivana pjesnikinja. Adrian Oproiu je predavač na Katedri za rumunjski jezik.